Grillbikkel

De afgelopen tijd heb je de Grillbikkel misschien wel voorbij zien komen, deze razend populaire snack verovert Nederland in rap tempo. Bedacht door Marcel Norder, eigenaar van Snacksalon de Schelp. Marcel vroeg zich jaren geleden af “waarom bestaat er eigenlijk geen grillworst met kaas, maar dan uit de frituur?”. Vanaf dat moment is Marcel bezig gegaan met de het ontwikkelen van de gefrituurde grillworst met kaas. Samen met Keurslagerij van der Meer is Marcel de zee in gegaan om de Grillbikkel te ontwikkelen. Al gauw was de nieuwste snack een feit en begint steeds zeer snel een “household name” te krijgen in Nederland. Wij zijn in ieder geval groots fan!

Hoe is de grillbikkel ontstaan?

De belangstelling voor de Grillbikkel is er wel geweest volgens Marcel Norder. In 2016 is er al eerder geprobeerd om leven te blazen in de gefrituurde grillworst, de Grillbikkel was wel een succes in eigen snackbar, maar er werd toen nog niet goed gebruik gemaakt van sociale media, de Grillbikkel is uiteindelijk weer uit het assortiment gehaald. Al jaren werd er eigenlijk gezocht naar een opvolger van de bekende mexicano. Bedenker Marcel Norder is dus in zee gegaan met de Keurslagerij om de Grillbikkel te ontwikkelen, meer dan een jaar zijn ze bezig geweest om deze lekkernij op zijn best te krijgen. Het resultaat? Een gefrituurde grillworst gevuld met kaas en gerold in kruiden. Deze combinatie van smaken en texturen bleek een schot in de roos.

De populariteit van de gefrituurde grillworst

De herintroductie van de Grillbikkel kwam pas echt van de grond door de kracht van sociale media. Een filmpje op TikTok, waarin de grillbikkel werd geprezen, ging viraal en kreeg honderdduizenden views. Bekende foodvlogger Snackspert deelde zijn enthousiasme met zijn 130.000 volgers, wat de hype verder aanwakkerde​​. Dit leidde tot een explosie aan belangstelling, niet alleen van consumenten, maar ook van restaurants en zelfs landelijke producenten. Met de groeiende populariteit en de aandacht van grote producenten, lijkt de Grillbikkel een blijvertje te zijn. Restaurants door heel Nederland willen de snack toevoegen aan hun menu, en de grootste snackproducent van Nederland heeft interesse getoond om de Grillbikkel op grotere schaal te gaan produceren​!

gefrituurde grillworst

Hoe kun je de grillbikkel het beste bereiden?

 De Grillbikkel kun je het beste bestellen in de snackbar of op het terras. Wil je de hem zelf bereiden? Geen probleem! Hieronder vind je de bereidingswijze:

  • Verwijder de verpakking van de Grillbikkel door deze op te knippen bij het uiteinde. De Grillbikkel wordt niet ingesneden!
  • Kruid vervolgens de grillworst met de bijbehorende grillkruiden. Gebruik ongeveer 12 gram kruiden per 5 Grillbikkels. Een tip van de experts: rol de worst door de kruiden om de kruiden gelijkmatig te verspreiden.
  • De gefrituurde worst met kaas moet 3 tot 4 minuten ontdooit gefrituurd worden op 175 graden. In de oven ongeveer 10 minuten op 190 graden, ook ontdooit.
  • Serveer de snack los met sauzen, op een broodje (bijvoorbeeld een pistoletje, hamburgerbroodje, of zacht broodje) of in plakjes op de borrelplank!

Conclusie grillbikkel

De Grillbikkel is uitgegroeid van een bescheiden idee tot een ware sensatie in de Nederlandse snackwereld. Wat begon als een lokale specialiteit van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen, heeft dankzij de kracht van sociale media landelijke bekendheid gekregen. De virale video’s op TikTok en de enthousiaste aanbevelingen van foodvloggers hebben een enorme bijdrage geleverd aan het succes. Dit heeft niet alleen geleid tot een stormloop van reacties en aanvragen, maar heeft ook de interesse gewekt van grote snackproducenten.

Marcel Norder en zijn vader Theo hebben met de Grillbikkel een unieke snack gecreëerd die zowel in smaak als presentatie weet te verrassen. De toekomst ziet er veelbelovend uit, met een groeiende vraag vanuit restaurants en een mogelijke grootschalige productie in het vooruitzicht. De Grillbikkel is hiermee goed op weg om een iconische plaats in de Nederlandse snackcultuur te veroveren​.

By Wouter

"Hey! Ik ben Wouter en ik help jou graag om de lekkerste burgers op tafel neer te zetten! Momenteel ben ik 24 jaar oud en vind ik het fantastisch om te experimenteren met alles met- en rondom hamburgers!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *