hamburger op kamado

Hamburgers zijn een favoriet voor velen en een klassiek gerecht dat je eindeloos kunt variëren. Maar heb je ooit een hamburger gegrild op een kamado? Deze keramische grill zorgt voor een ongeëvenaarde smaakervaring dankzij zijn vermogen om warmte gelijkmatig te verdelen en die kenmerkende rokerige smaak toe te voegen. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of net begint met kamado-koken, dit recept helpt je om de ultieme hamburger te bereiden. Dus steek de grill aan, nodig je vrienden uit en maak je klaar om te genieten van een heerlijke maaltijd in je eigen achtertuin.

Wat voor soort vlees?

De basis voor een geweldige hamburger begint bij het vlees. Kies rundergehakt met een vetpercentage van ongeveer 20% om ervoor te zorgen dat je hamburgers sappig en smaakvol blijven. Meng het gehakt met eenvoudige ingrediënten zoals ei, mosterd, Worcestersaus, en kruiden zoals knoflook- en uienpoeder. Dit geeft je hamburger een extra smaakboost zonder te overheersen. Vorm het gehakt in gelijke burgers en maak een kleine deuk in het midden van elke burger om te voorkomen dat ze opbollen tijdens het grillen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een perfect gevormde hamburger.

Bereiden hamburger op Kamado

Het grillen op een kamado is een ervaring op zich. Deze keramische grill kan hoge temperaturen bereiken en behouden, wat ideaal is voor het bereiden van hamburgers. Verwarm de kamado tot ongeveer 200°C en zorg voor een goede luchtcirculatie door de luchtinlaten te openen. Leg de hamburgers op het grillrooster en sluit de deksel. Grill de burgers ongeveer 4-5 minuten per kant voor een sappige binnenkant en een mooie korst aan de buitenkant. Voor een extra touch kun je de laatste minuut een plak kaas op de hamburgers leggen zodat deze mooi smelt.

Conclusie Hamburger op Kamado

Het maken van hamburgers op een kamado is een feest voor al je zintuigen. Van het sissende geluid van het vlees op de grill tot de heerlijke geur van rook die zich verspreidt, het hele proces is een genot. Het resultaat is een sappige, smaakvolle hamburger met een unieke rokerige toets. Serveer de hamburgers op geroosterde broodjes met je favoriete toppings en een zelfgemaakte saus voor de ultieme smaakervaring. Nodig je vrienden en familie uit om mee te genieten en maak er een gezellige avond van. Eet smakelijk en geniet van elk moment!

hamburger op kamado

Hamburger op kamado

Hamburgers zijn klassiekers en kunnen nooit vergeten worden tijdens een barbecue. Er zijn vele manieren hoe je een hamburger kunt samenstellen. Steek je kamado aan pak een biertje erbij, want dit wordt de beste burger die je ooit hebt gehad.
Voorbereiding 15 minutes
Koken 25 minutes
Totaal 35 minutes
Soort burger Runderburger
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Een kamado

Ingrediënten
  

Benodigdheden voor de hamburgers

  • 550 gram rundergehakt
  • 4 plakjes bacon
  • 1 Ei
  • 1 lepel paprikapoeder
  • 1 lepel mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 peper
  • 1 Worcestersaus
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas

Benodigdheden voor de groentes

  • 1 Tomaat
  • 1 Rode ui
  • 1 Ui
  • 2 Augurken

Benodigdheden de saus

  • 3 Eetlepels mayonaise
  • 1 Eetlepel ketchup
  • 1 Eetlepel mosterd
  • 1 Theelepel azijn
  • 1 Theelepel suiker
  • 1/2 Theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 Theelepel uienpoeder
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de kamado oven tot die de 200 graden bereikt.
  • Pel de rode ui en snijd ze in ringen, in de tussentijd bak je de bacon in een pan voor 15 minuten. De uienringen komen daar straks in dezelfde pan bij.
  • Kneed het gehakt samen met het ei, paprikapoeder, zout, peper, mosterd en worcestersaus door elkaar heen. Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke porties in een vorm van een hamburger. Leg de hamburger in de koeling, zo kunnen de kruiden goed in het gehakt marineren.
  • Snijd de augurken en de tomaat in dunne plakjes. Pel de ui en snijd die in dunne ringen.
  • Haal de bacon uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Haal de rode uit de pan en legt die apart.
  • Smeer olijfolie licht over de hamburgers. Leg de burgers op de kamado, flip de burgers elke 4 minuten per kant. Snijd in de tussentijd de hamburgerbroodjes doormidden.
  • Leg de gehalveerde broodjes op de grill naast de hamburgers. Zo worden de broodjes lekker krokant van de buitenkant en van de binnenkant lekker zacht. Zet ze er ongeveer voor 30 seconden op.
  • Beleg de onderste broodjes met saus naar keuze. Vergeet de gesneden ui, tomaat en augurk niet om ook op het onderste broodje te zetten. Zet dan de burger, cheddar kaas, rode gebakken ui en de gebakken bacon op het broodje.
  • Pak nu je saus ingrediënten erbij, want we gaan nu beginnen met het maken van de saus! Pak een kommetje om de sauzen er in te mengen. Je doet drie eetlepels mayonaise in het kommetje. Daarna doet je 1 eetlepel ketchup en mosterd erbij in. Dan een theelepel azijn, suiker, knoflookpoeder en uienpoeder in het kommetje. Tot slot doet je er zout en peper bij voor de smaak.
  • Ten slot vergeet niet de saus over je burger te smeren en het bovenste broodje op de burger te zetten, om het af te maken. Biertje erbij en eet smakelijk!

By Wouter

"Hey! Ik ben Wouter en ik help jou graag om de lekkerste burgers op tafel neer te zetten! Momenteel ben ik 24 jaar oud en vind ik het fantastisch om te experimenteren met alles met- en rondom hamburgers!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling