barbecue met burgers

De zomer is in volle gang, dat betekent maar één ding: zomerse gerechten! Een van de vele dingen die wij Nederlanders doen in de zomer is de barbecue afstoffen. Voor sommige Nederlanders maakt de barbecue vele uurtjes en daarom is het handig om alvast een recept of twee te hebben om deze zomer uit te proberen. Ook zijn er misschien een aantal tips die jou kunnen helpen om een nog beter barbecueseizoen te hebben, van een barbecue grill hamburger recept tot de perfecte saus. Dat en nog veel meer in deze blog. Ik zou zeggen, waar wachten we nog op!

BBQ’en en nog veel meer

Sommige mensen kunnen elk jaar niet wachten om hun barbecue weer te kunnen gebruiken. Deze mensen vinden het geweldig om van alles te proberen en te maken op de BBQ. Barbecueën is een gezellige en lekkere manier om in de zomer buiten te eten, tijd door te brengen met mensen en te genieten van je eigen kookkunsten, of het nu simpel supermarkt vlees is of van een speciale barbecue slager. Een van de belangrijkste dingen rond barbecueën is het gezelschap. Barbecueën zonder een gezellige groep mensen is natuurlijk minder leuk. Maak er een gezellige bijeenkomst met familie of vrienden van, waarbij je kunt praten over de nieuwste nieuwtjes uit de omgeving of wat dan ook. Maak er een gezellig feestje van!

Verschil in barbecues

Vroeger was het makkelijk, toen had je alleen houtskoolbarbecues. Dan kon je eigenlijk niet anders. Op een gegeven moment kwamen de barbecues op gas, maar tegenwoordig heb je zo ontzettend veel verschillende barbecues. Hier is een lijst met de verschillende barbecues, plus de voor- en nadelen van deze barbecues. Om een lekkere barbecue-grillhamburger te maken, moet je wel de beste barbecue voor jou hebben.

Houtskoolbarbecue

Voordelen:

  • Rokerige smaak: deze barbecue geeft een lekkere, authentieke rokerige smaak aan het eten.
  • Hoge hitte: kan gemakkelijk op hoge temperaturen komen, ideaal voor het schroeien van vlees.
  • Goedkoper: deze barbecues zijn daarentegen ook goedkoper in de aanschaf.

Nadelen:

  • Tijdrovend: het kan soms lang duren voordat je hem goed hebt opgestart en ook kan het moeilijk zijn om de temperatuur constant te houden.
  • Rook en as: deze barbecue produceert meer as, wat voor troep kan zorgen en dus meer schoonmaakwerk met zich meebrengt.

Gasbarbecues

Voordelen:

  • Gebruiksgemak: makkelijk aan te steken en te regelen met een druk op de knop.
  • Temperatuurcontrole: je hebt volledige controle over de temperatuur, dus makkelijk warm te houden.
  • Schoon: er is vaak minder schoonmaakwerk omdat gas niet echt vies maakt.

Nadelen:

  • Kosten: vaak iets duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue, plus de kosten van de gasflessen.
  • Minder rooksmaak: doordat het niet echt rookt, krijg je niet zo snel een rokerige smaak.
  • Onderhoud: vanwege de gasleidingen en branders vergt het meer onderhoud.

Elektrische barbecues

Voordelen:

  • Binnengebruik: doordat er geen vuur bij deze barbecues komt kijken, is dit een ideale barbecue voor plekken waar open vuur niet is toegestaan, zoals binnen of op een balkon.
  • Milieuvriendelijk: doordat er geen rook bij komt kijken, is het zowel goed voor het milieu als voor jouw gezondheid.
  • Gebruiksgemak: hij is makkelijk aan te steken en gaat dus ook vrij vlot.

Nadelen:

  • Smaak: je krijgt niet echt een rokerige smaak doordat er geen vuur bij betrokken is.
  • Vermogen: er zit minder kracht in, dus het kan soms lang duren voordat iets klaar is.
  • Beperkt: doordat je afhankelijk bent van elektriciteit, kun je niet overal barbecueën.

Pellet barbecue

Voordelen:

  • Rokerige smaak: doordat je houtpellets gebruikt, krijgt het vlees een heerlijke rokerige smaak.
  • Temperatuurcontrole: deze barbecues hebben vaak elektronische bediening om de temperatuur nauwkeurig te regelen.
  • Veelzijdigheid: kan zowel roken, grillen als bakken.

Nadelen:

  • Kosten: duurder in aanschaf vanwege de houtpellets die ook gekocht moeten worden.
  • Onderhoud: moet regelmatig schoongemaakt worden vanwege het as van de pellets.
  • Afhankelijkheid: vereist een stopcontact omdat het op elektriciteit werkt.

Kamado barbecue

Voordelen:

  • Veelzijdigheid: kan zowel grillen, bakken, roken als slow cooking.
  • Isolatie: houdt warmte goed vast, wat zorgt voor gelijkmatige garing.
  • Efficiëntie: verbruikt minder brandstof door de goede isolatie.

Nadelen:

  • Kosten: vaak zeer duur in aanschaf.
  • Gewicht: deze barbecues zijn vaak erg zwaar, wat het verplaatsen nadelig kan beïnvloeden.
  • Leercurve: vergt enige oefening om het goed onder de knie te krijgen.
barbecue met lekkere burger

Het maken van een lekkere barbecue grill hamburger

Met een barbecue kun je de lekkerste vleesgerechten maken. Van overheerlijke spareribs tot een heerlijk stukje biefstuk, maar ook visjes zijn er heerlijk op te bereiden. Naast vlees kun je natuurlijk ook heerlijke groenten grillen op een barbecue, zoals paprika, courgette, ui, tomaatjes, maiskolven, aubergine, champignons en asperges. Hierdoor kun je ook een geweldige burger maken, denk bijvoorbeeld aan een lekkere Black Angus beef burger. Goed gekruid met wat zwarte peper en zout, een heerlijk broodje dat je ook even op de barbecue kunt leggen om het een beetje knapperig te maken, een lekkere saus die jij geweldig vindt en om het af te maken nog wat heerlijke groenten. Dat kunnen gegrilde groenten zijn van de BBQ, maar ook niet-gegrilde groenten.

Conclusie: barbecue grill hamburger

Om de lekkerste barbecue grill hamburger te maken, zijn er een aantal dingen belangrijk. Een van die punten is dat het belangrijk is dat je een goede barbecue hebt. Dat hoeft natuurlijk niet een dure te zijn, zolang het er een is die goed werkt. Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg mensen uitnodigt om samen te genieten van heerlijke stukjes vlees met een lekker drankje. Bij een lekkere barbecue grill hamburger hoort een goed broodje. Zorg er daarom ook voor dat je de juiste broodjes hebt die jij goed bij de burger vindt passen. Een lekker sausje is ook belangrijk, of je die nu zelf maakt of lekkere sausjes uit de winkel haalt. Om het af te maken, zijn wat groentes, een beetje fruit en wat stokbroodjes met lekkere smeersels nodig. Dit maakt de barbecueavond compleet. Maak er een feestje van!

barbecue met burgers

Barbecue grill burgers

Lekker en simpel, perfect voor het barbecueën
Totaal 30 minutes
Porties 4 hamburgers

Benodigdheden

  • 1 barbecue met benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor de hamburgers

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 klein ei
  • paneermeel
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el ketchup
  • 1 tl worcestershire saus
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • zout
  • peper

Overig

  • 4 hamburger broodjes
  • 1 grote ui
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 tomaat
  • sla
  • augurk
  • saus naar keuze

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei en de kruiden, ketchup en worcestershire saus in een kom.
  • Voeg daarna beetje voor beetje paneermeel toe. Ik heb uiteindelijk ongeveer 4 el paneermeel toegevoegd.
  • Als je een stevig gehakt mengsel hebt, verdeel je het geheel in vier delen. Vorm met je handen 4 burgers. Leg ze op een bord en bewaar ze in de koelkast totdat je gaat barbecuen.
  • Zet je barbecue aan en zorg dat ie goed op temperatuur is.
  • Bak de hamburgers (boven het vuur) ongeveer 4 minuten per kant totdat ie gaar is van binnen.
  • Leg eventueel een plakje cheddar op de hamburger als je hem omgedraaid hebt. Wij bakken de hamburgerbroodjes ook nog even kort op de barbecue.
  • Beleg vervolgens je burger zoals jij wil en eet smakelijk

By Navy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling