bbq vega burger

Ben jij helemaal weg van vegetarische gerechten en ben je op zoek naar een lekkere vega burger om zelf te maken? Dan ben je op het juiste adres. Naast verschillende hamburger saus recepten en recepten met vlees, vis en kip hebben wij ook vega burger recepten. Het is namelijk belangrijk om te laten zien dat zelfs zonder vlees je een heerlijke burger kunt maken waar iedereen van geniet. Net als een burger van vlees heeft de vega burger ook veel diversiteit wat betreft stijlen. In deze blog houden we ons bezig met een BBQ vega burger recept.

Opkomst vegetarische gerechten

Het is je misschien wel opgevallen: overal zie je steeds meer vegetarische recepten verschijnen. De vleesvervangers worden steeds uitgebreider, en het begint steeds meer naar echt vlees te proeven. Dat komt omdat mensen steeds vaker ervoor kiezen om een dagje het vlees te laten liggen, maar ook zijn mensen steeds vaker benieuwd naar hoe die vleesvervangers smaken. Het is ook helemaal niet raar dat er steeds meer mensen zijn die de overstap maken om minder of geen vlees meer te eten. Het is namelijk vaak in het nieuws maar ook in reclames. Toch kiezen ook veel mensen ervoor om dat te negeren. Voor die mensen hebben wij natuurlijk genoeg andere blogs met recepten, zoals een pulled pork burger of een burger van kip.

Waarom een BBQ vega burger

Wat is nou de reden dat er zoveel vega burgers zijn op de markt? Dat komt doordat ze erg divers zijn. Je kunt ze makkelijk in verschillende stijlen maken met verschillende ingrediënten. Dat zorgt ervoor dat het zo divers is dat er weinig burgers gelijk zijn aan elkaar. Maar dat is ook juist het leuke aan burgers in het algemeen. Je kunt echt een groot feest maken maar je kunt het ook simpel houden. De BBQ vega burger valt zowel onder simpel als uitgebreid. Het maken van een vega burger is over het algemeen een stuk minder ingewikkeld. Het is daarom belangrijk dat als je nog nooit eerder een vega burger hebt gemaakt, je voor een niet al te ingewikkelde gaat. Deze burger is daar perfect voor.

Vega burger

Voordelen van het kiezen van een vega hamburger

Een vega hamburger kies je natuurlijk niet zomaar, maar wat zijn nou de grote voordelen van het maken en eten van een vega burger? Die ga ik je hier vertellen.

 

  1. Natuurbewust. Een burger gemaakt van groentes zorgt voor minder afvalstoffen in de maak. Er komen minder brandstoffen en ammoniakstoffen in de lucht, wat het een milieuvriendelijke optie maakt.
  2. Gezond. Doordat het gemaakt is van groentes kom je niet tekort aan de gewenste hoeveelheid groentes. Die zitten vol met vitamines en andere belangrijke bouwstoffen.
  3. Beter voor de dieren. Door een vega burger te eten, bespaar je het vlees. Dat is dus beter voor de dieren.
BBQ vega burger

Vegatarische barbecue burgers

Heerlijke zelfgemaakte vega burgers van kikkererwten en barbecuesaus, plus een lekkere maar simpele komkommersalade
Totaal 45 minutes
Soort burger Hoofdgerecht
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 400 gr kikkererwten
  • 2 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el barbecuesaus
  • 6 el bloem
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • snufje peper en zout
  • 4 hamburger broodjes
  • barbecuessaus
  • sla
  • wortel
  • tomaat

komkommersalade

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • halve komkommer
  • 2 el verse bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies
 

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekker
  • Snij de ui en knoflook fijn
  • Verhit een pan op het vuur en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn
  • Doe de kikkererwten in een kom en gebruik een vork om deze te prakken. Je kan ook een blender of staafmixer gebruiken. Ze hoeven niet fijn dus als er nog een paar grove stukken in zitten is dat geen probleem
  • Voeg de ui en knoflook bij de kikkererwten in samen met 2 el barbecuesaus, de bloem, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Meng dit tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan de kant
  • Snijd de komkommer in fijne plakjes, dit kan ook door middel van een kaasschaaf
  • Snijd de bieslook fijn
  • Meng dit samen in een kom samen met de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook poeder een een snufje zout. Als dit goed gemengd is zet je hem weer even in de koelkast met doek er over.
  • Vorm 4 burgers van het kikkererwt mengsel en bak deze in een pan met olie of boter tot ze aan beide kanten bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat ze zo'n 10 minuten op het vuur taan om de binnenkant te laten garen.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer wat barbecuesaus op de broodjes. Belg de broodjes daarna met de burger, komkommersalade, sla en plakjes van de tomaat en wortel.

By Navy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling