dubbele cheeseburger maken

Veel mensen worden helemaal gelukkig van het idee van een dubbele cheeseburger. Maar hoe gaaf zou het zijn als je nou gewoon zelf zo’n lekkere burger kan maken. Een dubbele cheeseburger is namelijk een lekkere en goed vullende burger, waar vaak niet te veel groentes op zit maar vooral veel vlees en kaas. In deze blog komen we van alles te weten op het gebied van de dubbele cheeseburger plus een heerlijk recept, die ook nog eens makkelijk te volgen is! 

Waarom een dubbele cheeseburger?

Wat is nou de reden waarom een dubbele cheeseburger zo populair is. Nou, een van de redenen is dat veel burgerliefhebbers echte vleesfanaten zijn. Een dubbele cheeseburger heeft daar veel van. Twee dikke en vette burgers met op elke burger een lekker plakje kaas of zelfs 2 voor de echte kaasliefhebbers. Hij ligt goed bij de mensen omdat je vooral veel vlees proeft, geen gekke groentes, gewoon twee burgers met kaas en een goede hoeveelheid aan saus. Hij is misschien niet de gezondste maar dat betekent niet dat hij niet geweldig van smaak is. Af en toe is zo’n vette hap wel lekker. Een goede burger kan iedereen maken. Naast deze redenen is er nog een andere reden waarom mensen voor een dubbele cheeseburger kiezen, dat is namelijk het woord dubbel. Bij burgers is het woord dubbel echt een aantrekker, het interesseert veel mensen en ze zijn dan vaak meteen al benieuwd naar wat het is en de voordelen ervan. 

Vet, vetter, vetst 

Dat is meteen waar je aan denkt als je het woord dubbele cheeseburger hoort. Het is namelijk wel waar, deze burger is geen burger waarbij je je handen schoon houdt. Maar dat is ook niet erg. Pas wel op, natuurlijk, want ook je kleren zijn niet veilig bij het eten van deze burger. De combinatie van het vet van de burger en kaas met de saus zorgt voor de perfecte volume om te morsen. Zorg dan ook voor dat je een stukje papier om de burger hebt als je hem gaat eten. Zo heb je de grootste kans om je kleding schoon te houden! Wil je de burger nog een stukje vetter maken? Bak dan ook nog wat bacon en doe dat op je burger. Dan nog wat gekarameliseerde ui erop en je hebt officieel de vetste burger mogelijk. Helemaal klaar om ervan te genieten. 

Dubbele cheeseburger toppings 

Wil je naast de burgers, kaas, bacon en gekarameliseerde ui nog wat anders erop om het misschien iets minder vet te maken of gewoon wat smaak toe te voegen? Dan is dat natuurlijk mogelijk, er zijn namelijk genoeg hamburger toppings die deze burger iets minder vleesachtig kunnen maken. Daarom hier een aantal voorbeelden: 

  1. Augurk 
  2. Tomaat 
  3. IJsbergsla 
  4. Komkommer 
  5. Rode ui 
  6. Paprika

Dit zijn er nog maar een paar maar wel de populairste toppings voor op een burger zoals deze. Het is ook altijd mogelijk om je eigen fantasie te gebruiken. Op die manier kom je ook op lekkere en goede ideeën. 

Hamburger sauzen

Voor een burger zoals deze is het belangrijk dat je ook een sausje erbij hebt waar je van denkt, ja, dit is de perfecte burger. Daarvoor moet je eerst weten wat je doel is. Waar wil je dat de smaak heen gaat, iets wat wat zachter is zodat het wat in balans valt of een saus die de burgers en kaas aanvult. Wij hebben op Hamburgerrecepten.nl veel verschillende hamburger saus recepten! Toch liever een wat frisser sausje, waarom ook niet. Hier een aantal sausjes die ideaal kunnen zijn voor deze burger: 

  • BBQ saus 
  • Whiskey saus 
  • Truffelmayonaise 
  • Zelfgemaakte saus 
  • Yoghurtsaus 
  • Pittige mayonaise 
  • Hamburger saus 
  • Big Mac saus

Conclusie dubbele cheeseburger 

Of je deze dubbele cheeseburger nu eet als een guilty pleasure of dat dit een burger is waar je zelf niet bewust bij stil staat. Het is er een die het waard is om uit te proberen, niet alleen op het gebied van eten maar ook op het gebied van zelf maken. Er is namelijk niets beter dan een burger zelf maken. Je bent in controle over de smaak, toppings, saus en opbouw van de burger. Niemand weet beter wat jij lekker vindt op een burger dan jijzelf. Er zijn natuurlijk een aantal factoren waar je aan moet denken bij het maken van een burger, denk zo aan welke kaas je gebruikt voor je burger maar ook de saus. Je kan het namelijk echt maken met de juiste kaas. Zo is er keuze uit een pittige saus, frisse saus, zachte saus of een saus zoals BBQ saus. Al met al is dit een hamburgerrecept dat je blij gaat maken. Ik zou zeggen waarop wacht je nog, verzamel de benodigde ingrediënten en duik de keuken in! 

By Wouter

"Hey! Ik ben Wouter en ik help jou graag om de lekkerste burgers op tafel neer te zetten! Momenteel ben ik 24 jaar oud en vind ik het fantastisch om te experimenteren met alles met- en rondom hamburgers!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *