hamburgers maken van gehakt

Op zoek naar een lekker hamburger recept waar je gehakt voor nodig hebt? Gemakkelijk zelf hamburgers maken van gehakt? Zoek dan niet verder en lees meer! Wie houdt er nou niet van een lekkere burger gemaakt van gehakt, die je zelf helemaal kunt samenstellen? Samen met verschillende hamburger saus recepten kan je zo zelf een lekkere burger maken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer hamburger recepten zonder vlees, zoals de BBQ vega burger!

Geschiedenis van de hamburger

Veel mensen gaan er eigenlijk al gelijk vanuit dat de hamburger is ontstaan in Amerika. Maar eigenlijk is dat dus helemaal niet zo. Het is natuurlijk logisch dat mensen altijd denken dat de hamburger uit Amerika komt omdat ze het daar zo ontzettend veel eten en ook ontzettend veel verschillende soorten hebben. Elke stad heeft wel een burgerrestaurant en in bijna elk eettentje kan je wel een hamburger scoren. Maar waar komt de burger dan wel echt vandaan? Je zult het misschien niet geloven maar de hamburger is ontstaan in Rusland. Destijds nog wel zonder broodje, dat is pas veel later erbij gekomen. Voordat de burger terechtkwam in Amerika, heeft het eerst nog een reis naar Duitsland gemaakt. Om precies te zijn naar de stad Hamburg, waar dus uiteindelijk ook de naam vandaan is gekomen.

De eerste broodjes hamburger

Het eerste broodje hamburger was alleen maar 2 boterham-broodjes met een stuk rundvlees ertussen. Dat was rond het jaar 1900. Al snel werd daar wat saus aan toegevoegd zoals ketchup. Toen hadden ze nog niet bedacht dat er ook groentes enzo op een broodje kwamen. Na een tijdje werd het broodje hamburger meer een soort sandwich met een dikker stukje vlees. Het was dus niet eens altijd warm. Het kreeg toen ook een tijdje de naam Liberty sandwich. Maar na de eerste en tweede oorlog begon de hamburger zich echt te ontwikkelen naar meer. Het experimenteren met verschillende sausjes, groentes, type burgers. Een heel eigen proces dat uiteindelijk leidt naar waar we nu zijn. Maar zelfs nu zijn er nog steeds telkens kleine ontwikkelingen rond hamburgers.

hamburger van gehakt

Het voordeel van zelf hamburgers maken van gehakt

Er zijn een paar voordelen aan het zelf hamburgers maken van gehakt. Hier zijn die voordelen:

  1. Je hebt zelf in handen welke kruiden je gebruikt door het gehakt heen. Dat is natuurlijk ideaal als je niet tegen bepaalde kruiden kan, maar ook kan je de burger de voor jou juiste smaak geven.
  2. Gaarheid. Door de burger zelf te bakken heb je helemaal in je eigen hand hoe gaar je de burger gaat maken. In een restaurant kan je natuurlijk wel aangeven hoe je hem het liefste hebt, maar dan kan het soms alsnog net iets anders zijn dan dat jij het lekkerste vindt.
  3. Toppings, stijl en bijgerechten. Als je zelf je hamburger maakt kan je echt alles zelf samenstellen. Van de saus tot de hamburger bijgerechten. Dat is dus een groot voordeel als je bepaalde allergieën hebt of dieetwensen.

Lekker divers met zelf hamburgers maken van gehakt

Een hamburger is tegenwoordig zo divers dat er bijna geen gelijke recepten zijn. Elk recept heeft wel weer een eigen puntje wat anders is dan dat het recept ernaast is. Denk dan alleen al aan de kruiden. Dat je door hamburgers zelf te maken elke stijl kan toepassen die je zelf wil is natuurlijk geen geheim. Maar vooral gehakt is daar een grote hulp in. Gehakt maakt het namelijk nog makkelijker doordat het zelf ook heel toegankelijk is en makkelijk te combineren valt met verschillende smaken. Denk dan alleen al aan de groentes die je mogelijk kan gebruiken voor je burger of de sausjes. Dat komt ook doordat je verschillende soorten gehakt hebt, je hebt namelijk rundvlees, varkensvlees, kip en kalkoengehakt. Alle 4 brengen ze hun eigen smaak mee.

zelf hamburger maken van gehakt

zelf hamburger maken van gehakt

Heerlijke zelfgemaakte hamburgers
Voorbereiding 3 minutes
Koken 8 minutes
Porties 8 burger

Benodigdheden

  • handschoentjes

Ingrediënten
  

  • 1000 gr rundergehakt
  • 1 uitje
  • 2 eieren
  • 50 gr paneermeel
  • 2 et ketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl peper
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies
 

  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Doe het gehakt en ei in een kom samen en kneed het door elkaar (dit kan met handschoentjes aan of met schone handen).
  • Voeg alle andere ingrediënten toe aan het gehakt en meng deze samen.
  • Maak van het gehakt 6 tot 8 burger.
  • Bak de burgers in wat olie of op een grill voor 3 tot 5 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn van buiten.
  • Gebruik de burgers nu hoe jij dat voor ogen hebt.

By Navy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling