hamburger met kaas

Een hamburger met kaas, op deze manier eten veel mensen hun hamburger het liefst. En dat is met goede reden! Kaas op een hamburger is net als hutspot met rookworst, de twee dingen horen gewoon bij elkaar. In deze blog geven wij jou een simpel recept met een hamburger met kaas. Je kunt natuurlijk verschillende soorten kaas gebruiken en andere soort hamburger toppings naar je eigen smaak. Ook geven we je een paar hamburgersauzen mee en wat voor brood je het beste kunt gebruiken. 

Kaas op een hamburger?

Voor velen spreekt het van zich dat er kaas op een hamburger moet. Maar het was niet altijd een gegeven voor op je hamburger. De hamburger is rond 1900 “uitgevonden” in de Verenigde Staten en pas zo’n 30 jaar later werd het eerste plakje kaas op de hamburger gedaan. De eerste hamburger met kaas werd in 1934 gemaakt in Louisville en 1935 werd de naam Cheeseburger voor het eerst toegekend. Sindsdien is kaas niet meer weg te denken op hamburgers. De hamburger met kaas kan met veel verschillende soorten kaas. Eigenlijk kan het wel met elke kaas die je maar kunt verzinnen. Van alle hamburger kaas is cheddar de echte icoon, deze Amerikaanse kaas zit op de meeste hamburgers. De kaas smelt fantastisch en het formaat past goed op hamburgers.

Welke kaas is het beste op mijn hamburger met kaas?

Welke kaas jij op je hamburger wilt is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt gaan voor traditionele kaas zoals cheddar of een jong belegen kaas, maar je kunt ook kiezen voor een specialere kaas. Wij geven je hieronder graag een overzicht van alle verschillende soorten kaas die je terugvindt op hamburgers:

  • Cheddar is de klassieke keuze voor hamburgers. Cheddar smelt goed en heeft een rijke, iets scherpe smaak die goed samengaat met het vlees.
  • Gouda is een andere populaire keuze, vooral in Nederland. Gouda heeft een mildere, boterachtige smaak en smelt ook goed. Jonge Gouda is zachter en smelt makkelijker, terwijl oude Gouda een sterkere smaak heeft die kan concurreren met andere krachtige ingrediënten.
  • Blauwe kaas is voor de liefhebber van pittige smaken kan blauwe kaas een spannende toevoeging zijn. Het heeft een sterke, scherpe smaak en een romige textuur die kan zorgen voor een interessant contrast met het vlees.
  • Zwitserse kaas, bekend om zijn gaten, is mild en nootachtig van smaak en smelt mooi, waardoor het een goede keuze is voor wie houdt van een zachtere smaak.
hamburger met kazen

Hamburgersauzen en hamburger toppings

Naast kaas kun je zoveel hamburger toppings op je hamburger doen als je wilt. Kaas gaat goed samen met bacon, ui, tomaat en augurk. Big Mac saus of een ander hamburger saus recept mag niet ontbreken op je hamburger met kaas. Kies uit één van onze saus recepten om je hamburger nóg lekkerder te maken of ga voor de traditionele keuze van mayonaise met mosterd.  

Conclusie hamburger met kaas

Een hamburger met kaas is meer dan gewoon lekker eten; het is een klassieker die veel mensen blij maakt. Je kunt met kaas en verschillende toppings en sauzen alle kanten op. Of je nu gaat voor cheddar, Gouda of blauwe kaas, elke kaas geeft iets speciaals aan je burger. Voeg daar wat bacon, tomaat, ui en een lekkere saus aan toe, en je hebt een topmaaltijd. In deze blog hebben we je laten zien hoe je met verschillende kazen en extra’s elke keer weer een bijzondere hamburger kunt maken. Dus probeer zelf wat combinaties uit en maak jouw perfecte hamburger met kaas. Smakelijk eten!

hamburger met kaas

Hamburger met kaas

Hamburger met kaas maken? Dat is geen enkel probleem met ons recept! Snel en eenvoudig gemaakt met heerlijke cheddar kaas en bacon!
5 van 1 beoordeling
Voorbereiding 10 minutes
Koken 15 minutes
Totaal 25 minutes
Soort burger Runderburger
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten
  

  • 4 hamburgerbroodjes bij voorkeur brioche
  • 4 rundvlees hamburgers ongeveer 150 gram per stuk
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 blaadjes sla
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 4 plakjes bacon
  • Augurken in plakjes
  • Ketchup en mosterd of hamburger saus naar keuze
  • Boter of olie om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

Voorbereiden van de ingrediënten

  • Snijd de tomaat in plakjes, de rode ui in ringen, en de augurken in plakjes. Vervolgens, was de sla en droog deze goed af.

Bakken van de bacon

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de plakjes bacon toe.
  • Bak de bacon tot deze krokant is, ongeveer 5-7 minuten. Haal de bacon uit de pan en leg deze op keukenpapier om uit te lekken.

Bereiden van de hamburgers

  • Kruid de hamburgers met zout en peper.
  • Verhit boter of olie in dezelfde pan waarin de bacon gebakken is, over middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de hamburgers toe en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant voor medium, of langer naar wens.
  • Leg in de laatste minuut een plakje cheddar kaas op elke hamburger en laat deze smelten.

Broodjes voorbereiden

  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden.
  • Bak de binnenkanten van de broodjes lichtjes in de pan tot ze goudbruin zijn.

Samenstellen van de hamburgers

  • Smeer wat ketchup en mosterd (of hamburger saus) op de onderste helft van elk broodje. Plaats een blaadje sla op elk broodje, gevolgd door een plakje tomaat en enkele ringen rode ui.
  • Leg de hamburger met de gesmolten kaas op de groenten.
  • Voeg de gebakken bacon en augurken toe.
  • Dek af met de bovenste helft van het broodje.

By Wouter

"Hey! Ik ben Wouter en ik help jou graag om de lekkerste burgers op tafel neer te zetten! Momenteel ben ik 24 jaar oud en vind ik het fantastisch om te experimenteren met alles met- en rondom hamburgers!"

One thought on “Hamburger met kaas”
  1. 5 stars
    simpel en lekker, dat is dit recept zeker! bedankt Wouter voor dit recept 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling