hamburger met truffelmayonaise

Een hamburger met truffelmayonaise, het is niet moeilijk om te maken, maar het smaakt wel fantastisch. In dit recept gaan wij je uitleggen hoe jij zelf op eenvoudige wijze een goede hamburger met truffelmayonaise op tafel kunt zetten. Dit recept kun je uiteraard aanpassen naar wens met verschillende hamburger toppings, maar je kunt ook ons recept volledig volgen voor een uitermate lekkere burger. We nemen ook een duikje in de geschiedenis van de truffelmayonaise en waar dit verrukkelijke sausje eigenlijk vandaan komt. Ben jij benieuwd hiernaar? Lees gerust onze blog uit om alles over de saus te leren en ons recept met de truffelmayonaise.

Waarom een hamburger met truffelmayonaise?

Dit recept combineert een goed bereide rundvleesburger met de smaak van truffelmayonaise. Truffelmayonaise bestaat uit klassieke mayonaise met truffel, dat spreekt natuurlijk voor zich, maar wat is truffel? Truffel is een zwam die onder de grond op wortels van verschillende boomsoorten groeit. Truffel is van zichzelf erg kostbaar en wordt dan ook echt beschouwd als een delicatesse. Over het algemeen is dan de truffelmayonaise die je op een burger gebruikt ook niet met echte truffel. Deze truffelmayonaises bevatten truffelaroma of truffelolie, maar dat maakt de smaak niet minder! Een hamburger met truffelmayonaise gaat heel goed samen vanwege de aardse smaak van de ingrediënten. 

Wat voor bijgerecht bij deze burger?

Als hamburger bijgerechten heb je veel keuze, je kunt dit natuurlijk zelf invullen. Onze aanrader bij een hamburger met truffelmayonaise is zoete aardappelfriet. De smaak van truffelmayonaise past zeer goed bij de crunch en smaak van zoete aardappelfriet. Wij raden dan ook aan om een extra bakje met truffelmayonaise als saus te serveren bij de zoete aardappelfriet. Verder kun je ook gegrilde groentes zoals asperges of een witte kool salade bij serveren. Uiteraard kun je klassieke Franse frietjes serveren met een Big Mac saus of een van onze andere hamburger saus recepten!

truffel friet

Wat voor soort vlees bij hamburger met truffelmayonaise?

Wij raden aan om rundvlees te gebruiken als burgersoort. Ga voor een Black Angus burger of voor een stukje slagersgehakt met een goede vetverhouding. Het is belangrijk dat het vlees wat je gebruikt van hoge kwaliteit is, hiermee waarborg je de smaak van de hamburger met truffelmayonaise. Voor het voorbereiden van de burger kun je de burgers traditioneel in de pan bakken. Ook kun je ervoor kiezen om de hamburger in airfryer te bereiden. Dit zorgt ervoor dat je burger een “gezondere” keuze is, omdat je deze nu niet meer in olie of boter bakt.

Conclusie hamburger met truffelmayonaise

Dit recept geeft jou de gids voor het stap-voor-stap bereiden van de hamburger met truffelmayonaise. Dit recept is eenvoudig te maken en heerlijk! Door de relatief eenvoudige bereiding van de burger in combinatie met de truffelmayonaise, creëer je een gerecht wat ongelofelijk zal smaken. Of je nu kiest voor Black Angus of slagersgehakt, de kwaliteit van het vlees speelt een rol in het eindresultaat. De aanbevolen zoete aardappelfriet vormt een perfecte aanvulling op de diepte van de truffelsmaak, terwijl optionele bijgerechten zoals gegrilde groenten of een frisse salade de maaltijd compleet maken. Wij zeggen, probeer ons recept en wordt verrast! 
hamburger met truffelmayonaise

Hamburger met truffelmayonaise en zoete aardappelfriet

Maak zelf een hamburger met truffelmayonaise en zoete aardappelfriet. Eenvoudig en heerlijk recept.
Voorbereiding 10 minutes
Koken 15 minutes
Totaal 25 minutes
Porties 2 personen
Calorieën 750 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 rundvlees hamburgers ongeveer 120 gram elk
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1/2 tomaat in plakjes gesneden
  • Blaadjes sla naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 ml truffelmayonaise

Instructies
 

  • Verwarm de grill of koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doe olijfolie op de hamburgers en kruid ze met zout en peper.
  • Grill de hamburgers 3-5 minuten aan elke kant, of tot de gewenste gaarheid. Voeg in de laatste minuut een plakje cheddar toe op elke burger om te smelten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill de snijkanten lichtjes tot ze goudbruin zijn.
  • Besmeer de onderste helft van elk broodje rijkelijk met truffelmayonaise.
  • Leg daarop wat sla, een schijfje tomaat en een ring rode ui.
  • Plaats de hamburger met gesmolten cheddar op de groenten.
  • Dek af met de bovenste helft van het broodje.

By Wouter

"Hey! Ik ben Wouter en ik help jou graag om de lekkerste burgers op tafel neer te zetten! Momenteel ben ik 24 jaar oud en vind ik het fantastisch om te experimenteren met alles met- en rondom hamburgers!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling