pulled pork burger

Ben jij een echte vlees liefhebber? Wordt jij nou helemaal blij van een goede burger met lekker vlees? Dan is deze pulled pork burger echt iets voor jou! Een echte bekenden voor velen maar voor velen toch nog een burger die je niet veel voorbij ziet komen. Pulled pork is iets wat sinds de afgelopen jaren steeds en steeds populairder is geworden. Het komt op steeds meer menu kaarten te staan. Maar wat is pulled pork nou en waar wordt het veel voor gebruikt? Dat en nog meer lees je allemaal in deze blog. Wil je nog meer lezen over verschillende hamburgerrecepten of benieuwd naar meer blogs? Check dan onze website voor meer leuke content zoals dit.

Wat is pulled pork?

Pulled pork ontstaat als door het langzaam garen van een stuk varkenvlees. Vooral varkensvlees dat rond om de nek of schouder zit wordt hier veel voor gebruikt. Origineel is het ontstaan in Amerika maar dan met een andere naam. De originele naam is Boston butt, alleen dat was erg verwarrend omdat veel mensen dachten dat het van de achterkant van een varken kwam, maar in dit geval gaat het over een soort vat waar ze het vlees in bewaarden! Het woord pulled zegt het al een beetje, eigenlijk is het gewoon uit elkaar getrokken varkensvlees wat langzaam gegaard is. Het stuk vlees wordt gemarineerd om vervolgens de hele dag langzaam te laten garen. Als dat gedaan is, wordt het daarna afgekoeld en kan je het eenvoudig uit elkaar trekken.

Pulled pork is in Amerika echt iets wat veel vanaf de BBQ wordt gegeten, BBQ is wel een specialiteit in Amerika. Waar ze ook goed in zijn, is het ontdekken van verschillende burger. Wij hebben bijvoorbeeld een smash burger maken blog gemaakt waar je meer komt te weten over een typisch Amerikaanse burger.

Opkomst van de pulled pork burger!

De pulled porkburger is nu net een aantal jaar in Nederland. Het is begonnen door 1 restaurant als week special en is veranderd naar een hele sensatie die langzaam steeds bekender wordt! Daarnaast restaurants beginnen hun eigen versie meer te maken door verschillende manieren van kruiden en marineren. Ook heb je nu klaargemaakte pulled pork in de supermarkten liggen waardoor je zelf ook een eigen pulled pork burger kan maken zonder uren te hoeven wachten tot het vlees gegaard is! Wat ook een groot voordeel is dat het best wel gezond vlees is omdat er veel eiwitten zit wat betekent dat het ook goed voedsel is om te eten als je veel sport en spieren aan het opbouwen bent.

pulled pork burger

Pulled pork burger met diversiteit

Net als vele burgers is ook de pulled pork burger erg divers. Pulled pork is eenvoudig aan te passen naar jou voorkeur in smaak. Je ziet vooral vaak een BBQ saus door de afkomst en het origineel maar het is ook ontzettend lekker met een goede wiskey saus of een knoflook saus. Maar naast de diversiteit in sausjes heb je ook diversiteit in hoe je de burger gelegd. Er zijn verschillende manieren waar op je pulled pork tegen komt op een burger. De basis is de pulled pork, maar ook als extra topping kun je ook bacon erop doen. Een klein laagje over de rundvlees burger met dan een beetje salade onder de rundvlees burger, nog een beetje ui op de pulled pork en dan samen met een lekkere saus ben je helemaal voorzien.

Pulled pork burger met friet

Pulled pork burger

Een heerlijke pulled pork burger met crispy onion rings
Voorbereiding 20 minutes
Koken 15 minutes
Soort burger avondeten
Porties 4 porties

Benodigdheden

  • oven
  • frituurpan of pan met olie

Ingrediënten
  

  • olie om te frituren
  • 3/4 tl fijn zout
  • 50 gr bloem
  • 2 grote uien
  • 600 gr pulled pork
  • 100 ml barbecuesaus
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el Zaanse mayonaise
  • 4 blaadjes kropsla

Instructies
 

  • Verhit olie in een frituurpan tot 190 graden celsius
  • Terwijl de frituurpan opwarmt snijd de ui in grote ringen
  • Mix de zout door de bloem en wentel hierin de uienringen. Schud de overtollige bloem eraf en frituur ze, in kleine porties, 2-3 minuten tot ze rondom goudbruin en ultraknapperig zijn. Laat de uienringen hierna uitlekker op keukenpapier
  • Als de pulled pork koud is, bak hem dan eventueel even kort op in een koekenpan.
  • Meng de pulled pork en de barbecuesaus
  • Rooster de broodjes voor een extra crispy effect
  • Smeer de mayonaise aan de onderkant van de broodjes, leg vervolgens het blaadje sla daar op. Vervolgens verdeel je de pulled pork over de broodjes. gevolgd door de uienringen en extra toppings die jij eventueel op het broodje wil hebben. Dan kan de andere helft van het broodje er op. Eten maar

By Navy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling