Big Mac maken
Maak thuis de Big Mac, de meest iconische burger op de wereld! Al sinds de jaren 60' een wereldwijd fenomeen, inclusief de geliefde Big Mac saus. Volg deze stappen voor een zelfgemaakte Big Mac die smaakt alsof hij rechtstreeks uit McDonald's komt, of misschien zelfs nog wel beter!
Voorbereiding 20 minutes mins
Koken 15 minutes mins
Totaal 35 minutes mins
Soort burger Runderburger
Porties 2 porties
Calorieën 700 kcal
Grill- of koekenpan
mengkom
snijplank en mes
spatel
Voor de Burgers
- 500 gram rundergehakt
- Zout en peper naar smaak
- 4 plakjes cheddar kaas
De Speciale Saus
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel augurkenrelish
- 1 theelepel witte wijnazijn
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
Overige Ingrediënten
- 3 sesamzaadjes broodjes elk horizontaal in drieën gesneden
- 1 kopje fijngesneden ijsbergsla
- 4 plakjes tomaat
- 8 plakjes zoete augurk
Speciale Saus
Meng in een kom de mayonaise, mosterd, augurkenrelish, witte wijnazijn, knoflookpoeder, uienpoeder, en paprikapoeder. Roer goed door en zet apart.
Burgers Vormen en Bakken
Verdeel het rundergehakt in 4 gelijke porties en vorm dunne burgers. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
Verwarm je grill of pan op medium-hoog vuur. Grill of bak de burgers ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot ze goed gaar zijn. Leg in de laatste minuut een plakje cheddar kaas op elke burger om te smelten.
Big Mac Samenstellen
Smeer een royale hoeveelheid speciale saus op de onderste en middelste broodjes.
Begin met het onderste broodje: leg hierop een laagje fijngesneden ijsbergsla, gevolgd door een plakje tomaat en een burger met gesmolten kaas.
Voeg het middelste broodje toe, gevolgd door nog een laagje saus, sla, tomaat, de tweede burger met kaas, en de zoete augurkplakjes.
Dek af met het bovenste broodje.