Go Back
black angus burger

Black Angus burger recept

Maak zelf een simpele Black Angus burger met cheddar kaas en ketchup en mosterd.
Voorbereiding 10 minutes
Koken 10 minutes
Totaal 20 minutes
Soort burger Runderburger
Porties 2 personen
Calorieën 620 kcal

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten
  

  • 4 Black Angus hamburgers
  • 4 hamburgerbroodjes brioche
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • Blaadjes sla naar smaak (tip: gebruik little gem sla)
  • Ketchup en mosterd naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Zorg dat je grillpan of barbecue goed heet is. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes, de rode ui in dunne ringen en was de sla.
  • Bestrooi de Black Angus hamburgers aan beide kanten met zout en peper.
  • Leg de patties op de hete grillpan of barbecue. Bak ze ongeveer 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare, of langer als je je burger liever wat meer doorbakken hebt. Leg in de laatste minuut de cheddar kaas op de burgers, zodat deze lekker kan smelten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze met de gesneden kant op de grill tot ze licht getoast zijn.
  • Leg op de onderste helft van elk broodje wat sla, gevolgd door de Black Angus burger met gesmolten kaas, een paar plakjes tomaat en wat ringen rode ui. Voeg naar smaak ketchup en mosterd toe. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
  • Server de burgers met je favoriete side dish!