Chili Chicken recept
Hier is een volledig recept voor een heerlijke zelfgemaakte Chili Chicken burger die de McDonald's versie overtreft.
Voorbereiding 15 minutes mins
Koken 15 minutes mins
Marineren 30 minutes mins
Totaal 1 hour hr
Porties 4 personen
Calorieën 600 kcal
Keukenmes en snijplank
kom voor het marineren
Kleine kom voor de saus
Koekenpan
Tang
Voor de kipfilets
- 4 kipfilets
- 1 kopje karnemelk
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 kopje bloem
- Olie om te frituren
Voor de chilisaus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sriracha of naar smaak
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 theelepel limoensap
- Zout en peper naar smaak
Voor de burgers
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 blaadjes kropsla
- 1 tomaat in plakjes
- Augurken optioneel
Voor de kipfilets
Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat tot ze overal even dik zijn. Meng de karnemelk, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom. Voeg de kipfilets toe en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn. Laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
Haal de kipfilets uit de marinade en laat overtollige vloeistof afdruipen. Haal de kipfilets door de bloem, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Verhit de olie in een frituurpan of diepe koekenpan tot 180°C. Frituur de kipfilets tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 4-5 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de burgers
Rooster de hamburgerbroodjes lichtjes. Leg op de onderste helft van elk broodje een blaadje sla, gevolgd door een plakje tomaat en een gefrituurde kipfilet. Lepel er royaal chilisaus overheen. Voeg eventueel augurken toe.
Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer direct.