Go Back

De winterburger

Fabio
Koken 35 minutes
Soort burger Runderburger
Porties 2 Mensen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Een oven/airfryer

Ingrediënten
  

  • 250 gram Rundergehakt
  • 125 gram Dikke friet in schil
  • 1 Rode ui in repen gesneden
  • 100 gram Champions in kwarten gesneden
  • 50 ml rode wijn
  • 2 Donkere desem bol
  • Krulsla
  • 50 gram Zuurkol
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Mosterd
  • Peper, uienpoeder en zout

Instructies
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C (of gebruik een airfryer als je die hebt).
  • Leg de dikke frieten op een bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie, zout en peper.
  • Rooster de frieten 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Bereiden van de burgers

  • Breng het rundergehakt op smaak met zout, uienpoeder en peper. Vorm er 2 burgers van.
  • Verhit een beetje olie of boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burgers in ongeveer 3 a 4 minuten per kant goudbruin en gaar vanbinnen.
  • Blus de pan af met de rode wijn en laat de saus een beetje inkoken, zodat de groenten de smaken opnemen. Zet het dan apart.

Broodjes voorbereiden

  • Snijd de desem bollen open en rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan of grill, zodat ze licht krokant worden.

Burgers opbouwen

  • Smeer de mosterd en mayonaise op de onderste helft van de desem bol.
  • Leg de burger op het broodje, gevolgd door een portie gebakken rode ui en champignons.
  • Voeg wat krulsla en een schepje zuurkool toe voor een frisse, zure twist.
  • Plaats de bovenkant van het broodje er bovenop.
  • Serveer de burgers met de geroosterde frieten en eventueel een extra portie saus aan de zijkant