Go Back
Print
Equipment
Smaller
Normal
Larger
De winterburger
Fabio
Recept uitprinten
Koken
35
minutes
mins
Soort burger
Runderburger
Porties
2
Mensen
Benodigdheden
Koekenpan
Een oven/airfryer
Ingrediënten
250
gram
Rundergehakt
125
gram
Dikke friet
in schil
1
Rode ui
in repen gesneden
100
gram
Champions
in kwarten gesneden
50
ml
rode wijn
2
Donkere desem bol
Krulsla
50
gram
Zuurkol
2
eetlepels
Mayonaise
2
eetlepels
Mosterd
Peper, uienpoeder en zout
Instructies
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C (of gebruik een airfryer als je die hebt).
Leg de dikke frieten op een bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie, zout en peper.
Rooster de frieten 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Bereiden van de burgers
Breng het rundergehakt op smaak met zout, uienpoeder en peper. Vorm er 2 burgers van.
Verhit een beetje olie of boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burgers in ongeveer 3 a 4 minuten per kant goudbruin en gaar vanbinnen.
Blus de pan af met de rode wijn en laat de saus een beetje inkoken, zodat de groenten de smaken opnemen. Zet het dan apart.
Broodjes voorbereiden
Snijd de desem bollen open en rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan of grill, zodat ze licht krokant worden.
Burgers opbouwen
Smeer de mosterd en mayonaise op de onderste helft van de desem bol.
Leg de burger op het broodje, gevolgd door een portie gebakken rode ui en champignons.
Voeg wat krulsla en een schepje zuurkool toe voor een frisse, zure twist.
Plaats de bovenkant van het broodje er bovenop.
Serveer de burgers met de geroosterde frieten en eventueel een extra portie saus aan de zijkant