Go Back

Glutenvrije hamburger

Ingrediënten
  

Benodigdheden

  • 500 gram Kipgehakt
  • 1 Ei
  • 3 Eetlepels glutenvrije paneermeel
  • 2 Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Kleine ui, fijngehakt
  • 1 Theelepel paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel komijnpoeder
  • 4 Glutenvrije broodjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Sla (bijvoorbeeld rucola of kropsla)
  • 1 Rode ui, in dunne ringen
  • 1 Tomaat, in plakjes
  • Glutenvrije saus naar keuze (bijv. mayonaise, ketchup of mosterd)

Instructies
 

De saus mengen

  • Doe het kipgehakt in een grote kom en voeg het ei, glutenvrije paneermeel, fijngehakte knoflook, ui, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar met je handen of een vork tot het mengsel goed gemengd is.

Vorm de burger

  • Verdeel het mengsel in vier gelijke delen en vorm er burgers van. Druk ze een beetje plat met je handen zodat ze gelijkmatig kunnen bakken.

Bak de burgers

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburgers aan beide kanten gedurende 4-5 minuten, of tot ze goudbruin zijn en volledig gaar. Controleer of de interne temperatuur minstens 75°C is om ervoor te zorgen dat de kip goed gaar is.

Bereid de burgers

  • Snijd de glutenvrije broodjes open en rooster ze lichtjes in een pan of broodrooster voor extra knapperigheid.

Stel de burgers samen

  • Leg op de onderste helft van elk broodje een blaadje sla, leg daarop de gebakken kipburger, gevolgd door een paar plakjes tomaat en wat rode ui. Voeg naar smaak een glutenvrije saus toe en dek af met de bovenkant van het broodje.

Serveer

  • Serveer de kipburgers direct, bijvoorbeeld met een frisse salade of glutenvrije frietjes erbij.