Go Back

Halloween burger

Fabio da Silva
Porties 4 Mensen

Benodigdheden

  • 2 Koekenpannen
  • 3 Grote, normale en een Kleine kom

Ingrediënten
  

Benodigdheden

  • 4 Hamburger broodjes
  • 500 gram Rundergehakt
  • 2 eetlepel Knoflookpoeder
  • 2 eetlepel Uienpoeder
  • 2 eetlepel Gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 4 Plakjes cheddar kaas
  • IJsbergsla in dunne repen gesneden
  • Augurken in plakjes
  • Rode uienringen licht gegrild

Benodigdheden voor de bloederige saus

  • 1,5 eetlepel Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • 1 theelepel Sriracha
  • 1 theelepel Mosterd
  • Een paar druppels rode voedingskleurstof optioneel voor het rode effect

Instructies
 

  • Was eerst je handen goed
  • Snijd de ijsbergsla in dunne repen en de ui in repen
  • Pak een pan en doe er olijfolie in. Gooi vervolgens de uien in de pan op middel hoogvuur. na 5 minuten zet je het vuur laag. en na ongeveer een kwartier zijn de uien klaar. Pak nu een kom erbij en doe de uien in de kom.
  • Pak een grote schaal en doe het gehakt er in samen met de knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprikapoeder en peper en zout. Meng het nu god door elkaar heen.
  • Maak van het gehaktmengsel nu vier grote ballen, deze ballen worden uiteindelijk de hamburgers die je gaat gebruiken. Maak de grote gehakt ballen nu plat.
  • Verhit je pan met olijfolie en boter, zodat je hamburger niet blijven plakken. Leg de hamburgers in de pan. elke kant bak je voor 4 a 5 minuten. begin eerst op laagvuur als je ze erin legt. en dan na een minuut op hoogvuur.

De kaas saus

  • Als de burgers nog een minuutje in de pan moeten zitten kun je plakjes kaas er op zetten. Zodat het lichtjes smelt op de burger. Voor een extra (enge) uitstraling kun je de randen van de kaas lichtjes scheuren om een “gesmolten” effect te creëren.

Benodigdheden voor de saus

  • Meng in een kommetje de mayonaise, ketchup, Sriracha en mosterd tot een gladde, licht pittige saus. Voeg eventueel een paar druppels rode kleurstof toe om de saus extra ‘bloederig’ te laten lijken.

Samenstellen van de burger

  • Snijd de broodjes doormidden en toast de binnenkant lichtjes. doormiddel ze op een pan te leggen op hoogvuur voor ongeveer 1,5 minuut.
  • Besmeer de onderkant met de bloederige saus, leg er wat ijsbergsla op, dan de hamburger met kaas, rode uienringen en augurken.
  • Dek af met de bovenste helft van het broodje en prik het hoedje op voor een griezelig effect. Je kunt ook gebakken uitjes erop doen voor een crunchy gevoel.
  • Eet smakelijk en niet bang worden he!! 🎃