Hamburger met bacon
Een lekkere maar pittige burger met bacon
Voorbereiding 15 minutes mins
Koken 20 minutes mins
Totaal 33 minutes mins
Soort burger Hoofdgerecht
Hamburgers
- 600 gr grof gedraaid rundergehakt
- 1 ei
- 5 gr gerookte paprika poeder
- 1 grote ui
- 1 jalapeno peper
- 1 grote tomaat
- 8 plakjes bacon
- 4 plakken cheddar
- 4-8 blaadjes sla
- 4 broodjes
Voor de saus
- 100 gr mayonaise
- 25 gr ketchup
- 25 gr mosterd
- 10 gr sricha saus of een andere pittige chilisaus
Kneed het gehakt, het ei en de paprikapoeder met peper en zout naar smaak in een mengkom door elkaar. Verdeel in vier gelijke porties en vorm er hamburgers van. Pel de ui. Snijd de ui en de jalapeño peper in dunne ringen. Snijd de tomaat in plakjes. Halveer de hamburgerbuns. Meng alle ingrediënten voor de saus en doe in een schaaltje.
Bak de bacon in een pan voor een paar minuten tot ze krokant zijn. Bak daarna de uien tot ze goudbruin zijn.
Bak vervolgens de hamburgers in het overgebleven vet van de bacon en de ui voor een paar minuten aan beide kanten. Meng onder tussen de sausjes door elkaar.
Leg vervolgens de cheddar kaas op de burger met de jalapeno pepers tot de kaas gesmolten is.
Beleg nu je broodje op de manier dat jij lekker vind en eet smakelijk