Verwarm de kamado oven tot die de 200 graden bereikt.
Pel de rode ui en snijd ze in ringen, in de tussentijd bak je de bacon in een pan voor 15 minuten. De uienringen komen daar straks in dezelfde pan bij.
Kneed het gehakt samen met het ei, paprikapoeder, zout, peper, mosterd en worcestersaus door elkaar heen. Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke porties in een vorm van een hamburger. Leg de hamburger in de koeling, zo kunnen de kruiden goed in het gehakt marineren.
Snijd de augurken en de tomaat in dunne plakjes. Pel de ui en snijd die in dunne ringen.
Haal de bacon uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Haal de rode uit de pan en legt die apart.
Smeer olijfolie licht over de hamburgers. Leg de burgers op de kamado, flip de burgers elke 4 minuten per kant. Snijd in de tussentijd de hamburgerbroodjes doormidden.
Leg de gehalveerde broodjes op de grill naast de hamburgers. Zo worden de broodjes lekker krokant van de buitenkant en van de binnenkant lekker zacht. Zet ze er ongeveer voor 30 seconden op.
Beleg de onderste broodjes met saus naar keuze. Vergeet de gesneden ui, tomaat en augurk niet om ook op het onderste broodje te zetten. Zet dan de burger, cheddar kaas, rode gebakken ui en de gebakken bacon op het broodje.
Pak nu je saus ingrediƫnten erbij, want we gaan nu beginnen met het maken van de saus! Pak een kommetje om de sauzen er in te mengen. Je doet drie eetlepels mayonaise in het kommetje. Daarna doet je 1 eetlepel ketchup en mosterd erbij in. Dan een theelepel azijn, suiker, knoflookpoeder en uienpoeder in het kommetje. Tot slot doet je er zout en peper bij voor de smaak.
Ten slot vergeet niet de saus over je burger te smeren en het bovenste broodje op de burger te zetten, om het af te maken. Biertje erbij en eet smakelijk!