Go Back

Jalapeño saus

Deze saus kun je gebruiken om
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 Koekenpan
  • 1 Pan waar je water in gaat koken
  • Een flesje voor je saus
  • snijplank
  • Blender waar je alles in gaat blenden

Ingrediënten
  

Benodigdheden voor de saus

  • 1 Ui
  • 6 Jalapeño's
  • 2 Knoflook kluivjes
  • Theelepel Zout
  • Lepel Suiker
  • 10 Koriander stengels
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • Kop water
  • 2/3 Kop azijn

Instructies
 

Stappen voor de saus

  • Begin met het verwijderen van alle stengels van de jalapeños. Snijd de ui in vier delen en verwijder het jasje van de knoflookteentjes en snijdt die doormidden. 
  •  Pak je cast iron pan/koekenpan erbij. Giet de olijfolie in de pan. Leg de jalapeño, knoflookteentjes en de ui in de pan en zet het vuur hoog. De groentes moeten van alle kanten een bruine donkere kleur hebben. Beweeg de pan soms heen en weer, zodat alle vlakken wordt geabsorbeerd met de olijfolie die in de pan zit. 
  • Na 5 minuten in de pan, mag je alles uit de halen en op een snijplank zetten. 
  • Snij de jalapeno’s in stukken. Als je geen pittigheid op je burger wilt hebben, kun je de zaden eruit halen. Maar wees wel voorzichtig, want op dit punt zijn de jalapeno’s erg heet.  
  • Pak je pan en kop met water en giet het water in de pan. Laat het water een warm worden totdat je kleine bubbels ziet in het water. Doe dan de jalapenos en de stukken ui in de pan.  
  • Laat de ingrediënten zacht worden voor 5 minuten. Als de ingrediënten zacht zijn geworden, voeg je de knoflookteentjes toe en de suiker en zout. Nu doe je het vuur uit.  
  • Nu pak je je koriander stengels en die snij je grof, zodat ze in de blender passen. 
  • Nu pak je de blender erbij en stop je al je ingrediënten die in je pan zitten in je blender samen met de azijn. Dan doe je de blender aan en is je saus klaar.
  • Als het te dik is voeg je er wat water bij toe. Of als het te waterig is die het in een pan en laat je het op laag vuur dik worden.