Go Back
burger zonder brood

Koolhydraatarme burger

Maak zelf een hamburger zonder koolhydraten. Met ei, sla, tomaat en avocado als topping!
Koken 20 minutes
Totaal 20 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 4 eieren
  • 4 grote slabladeren bijvoorbeeld Romeinse sla of ijsbergsla
  • 1 avocado in plakjes
  • 1 tomaat in plakjes
  • Optioneel: geraspte kaas, mayonaise of mosterd naar smaak

Instructies
 

Voorbereiding van het gehakt

  • Meng in een grote kom het rundergehakt met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Zorg ervoor dat alle kruiden goed door het vlees zijn gemengd.
  • Vorm met je handen vier gelijke burgers van het gekruide gehakt.

Bakken van de burgers

  • Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, leg je de burgers erin.
  • Bak de burgers ongeveer 4 minuten aan de ene kant. Draai ze dan om en bak ze nog eens 3 tot 4 minuten aan de andere kant voor medium-rare, of langer naar wens.

Bereiding van het ei

  • Terwijl de burgers bakken, verhit je een andere pan op middelhoog vuur en breek je voorzichtig de eieren erin.
  • Bak de eieren naar wens; voor een zachtgekookt eitje ongeveer 2-3 minuten laten bakken zonder om te draaien.

Samenstellen van de burger

  • Neem een groot slablad als de basis van je burger. Leg hierop de gebakken burger.
  • Voeg een plakje tomaat en een paar plakjes avocado toe.
  • Leg voorzichtig het gebakken ei op de burger.
  • Als je wilt, kun je nu wat geraspte kaas, mayonaise of mosterd toevoegen.
  • Dek af met nog een slablad of serveer open.