Koolhydraatarme burger
Maak zelf een hamburger zonder koolhydraten. Met ei, sla, tomaat en avocado als topping!
Koken 20 minutes mins
Totaal 20 minutes mins
- 500 gram rundergehakt
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 4 eieren
- 4 grote slabladeren bijvoorbeeld Romeinse sla of ijsbergsla
- 1 avocado in plakjes
- 1 tomaat in plakjes
- Optioneel: geraspte kaas, mayonaise of mosterd naar smaak
Voorbereiding van het gehakt
Meng in een grote kom het rundergehakt met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Zorg ervoor dat alle kruiden goed door het vlees zijn gemengd.
Vorm met je handen vier gelijke burgers van het gekruide gehakt.
Bakken van de burgers
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, leg je de burgers erin.
Bak de burgers ongeveer 4 minuten aan de ene kant. Draai ze dan om en bak ze nog eens 3 tot 4 minuten aan de andere kant voor medium-rare, of langer naar wens.
Bereiding van het ei
Terwijl de burgers bakken, verhit je een andere pan op middelhoog vuur en breek je voorzichtig de eieren erin.
Bak de eieren naar wens; voor een zachtgekookt eitje ongeveer 2-3 minuten laten bakken zonder om te draaien.
Samenstellen van de burger
Neem een groot slablad als de basis van je burger. Leg hierop de gebakken burger.
Voeg een plakje tomaat en een paar plakjes avocado toe.
Leg voorzichtig het gebakken ei op de burger.
Als je wilt, kun je nu wat geraspte kaas, mayonaise of mosterd toevoegen.
Dek af met nog een slablad of serveer open.