Krokante kipburger
Een heerlijke krokante kipburger met pittige mayonaise, afgedekt met gesmolten cheddarkaas.
Voorbereiding 15 minutes mins
Koken 20 minutes mins
Totaal 35 minutes mins
Porties 1 persoon
Calorieën 963 kcal
- 150-200 gram kipfilet
- 30 gram paneermeel
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 hamburgerbroodje
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- zout
- peper
- sla
- tomaat
- 1 plak cheddar
Voorbereiden van de kip
Sla de kipfilet plat tot een dikte van ongeveer 1,5 cm om een gelijkmatige garing te bevorderen.
Kruid de kipfilet aan beide zijden met zout, peper, paprikapoeder, en knoflookpoeder.
Paneren
Zet drie borden klaar: één met bloem, één met geklopt ei, en één met paneermeel.
Haal de kip eerst door de bloem, schud het overtollige eraf.
Dompel vervolgens in het ei.
Bedek ten slotte gelijkmatig met het paneermeel.
Bakken
Verhit de plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de gepaneerde kip ongeveer 4 minuten aan elke kant, of tot goudbruin en krokant.
Leg in de laatste minuut van het bakken het plakje cheddar kaas op de kip om het te laten smelten.
Pittige Mayonaise Maken:
Meng in een kom de mayonaise, sriracha saus, limoensap, en een snufje knoflookpoeder. Pas de hoeveelheid sriracha aan naar gewenste pittigheid.
Krokante Burger Samenstellen:
Snijd het hamburgerbroodje doormidden en rooster het lichtjes (optioneel).
Leg de gebakken kip met gesmolten cheddar op het onderste deel van het broodje.
Voeg sla en tomaat toe.
Smeer een royale hoeveelheid pittige mayonaise op de bovenkant van de kip of op het bovenste broodje.
Dek af met het andere helft van het broodje.