Go Back
krokante kipburger

Krokante kipburger

Een heerlijke krokante kipburger met pittige mayonaise, afgedekt met gesmolten cheddarkaas.
5 van 4 beoordelingen
Voorbereiding 15 minutes
Koken 20 minutes
Totaal 35 minutes
Soort burger Kipburger
Porties 1 persoon
Calorieën 963 kcal

Benodigdheden

  • 3 Platte borden Voor het opzetten van het paneerstation
  • 1 Koekenpan Voor het bakken van de kip en eventueel het roosteren van de broodjes

Ingrediënten
  

  • 150-200 gram kipfilet
  • 30 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 hamburgerbroodje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • sla
  • tomaat
  • 1 plak cheddar

Instructies
 

Voorbereiden van de kip

  • Sla de kipfilet plat tot een dikte van ongeveer 1,5 cm om een gelijkmatige garing te bevorderen.
  • Kruid de kipfilet aan beide zijden met zout, peper, paprikapoeder, en knoflookpoeder.

Paneren

  • Zet drie borden klaar: één met bloem, één met geklopt ei, en één met paneermeel.
  • Haal de kip eerst door de bloem, schud het overtollige eraf.
  • Dompel vervolgens in het ei.
  • Bedek ten slotte gelijkmatig met het paneermeel.

Bakken

  • Verhit de plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de gepaneerde kip ongeveer 4 minuten aan elke kant, of tot goudbruin en krokant.
  • Leg in de laatste minuut van het bakken het plakje cheddar kaas op de kip om het te laten smelten.

Pittige Mayonaise Maken:

  • Meng in een kom de mayonaise, sriracha saus, limoensap, en een snufje knoflookpoeder. Pas de hoeveelheid sriracha aan naar gewenste pittigheid.

Krokante Burger Samenstellen:

  • Snijd het hamburgerbroodje doormidden en rooster het lichtjes (optioneel).
  • Leg de gebakken kip met gesmolten cheddar op het onderste deel van het broodje.
  • Voeg sla en tomaat toe.
  • Smeer een royale hoeveelheid pittige mayonaise op de bovenkant van de kip of op het bovenste broodje.
  • Dek af met het andere helft van het broodje.