Go Back

Pizza burger

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram Rundergehakt
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • Zout & peper
  • 200 gram Tomaten saus voor de pizza
  • 100 gram Gesmolten kaas
  • Pepperoni of ander soort vlees
  • Verse basilicum
  • Halve ui in ringen

Instructies
 

Pizza burger

  • Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Kneed het mengsel goed door en vorm er vier gelijke burgers van.
  • Verhit een grillpan of bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de burgers 4-5 minuten aan beide kanten totdat ze goed gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben. Zorg ervoor dat ze in het midden niet meer roze zijn.

Tomaten saus en pizza toppings

  • Terwijl de burgers bakken, verwarm je de tomatensaus in een klein pannetje. Voeg naar smaak extra kruiden toe als je dat wilt.
  • nijd de ui in dunne ringen en bak deze kort in een aparte pan met een beetje olijfolie tot ze zacht zijn. Dit is optioneel, maar voegt extra smaak toe

Burger samenstellen

  • Als de burgers klaar zijn, leg dan een eetlepel tomatensaus op de bovenkant van elke burger. Voeg vervolgens een handvol gesmolten mozzarella toe en plaats de burger een minuutje onder de grill om de kaas te laten smelten. Je kunt ook pepperoni of ander vlees naar keuze toevoegen op dit punt, zodat het goed meegrilt.

De pizza burger maken

  • Snijd de glutenvrije (of gewone) hamburgerbroodjes door midden en grill ze lichtjes op de snijkant voor een extra krokante textuur.
  • Leg de burger met de gesmolten kaas en tomatensaus op de onderste helft van het broodje. Voeg de gebakken uienringen en verse basilicum toe voor extra smaak en geur.
  • Plaats de bovenkant van het broodje er bovenop.