Go Back
Smash Burger maken

Smash Burger met zelfgemaakte saus

Met dit recept leer je hoe je de iconische Amerikaanse Smash Burger maakt. Het recept is eenvoudig, kost niet veel tijd en is erg lekker!
5 van 2 beoordelingen
Voorbereiding 15 minutes
Koken 10 minutes
Totaal 25 minutes
Soort burger Runderburger
Porties 2 personen
Calorieën 600 kcal

Benodigdheden

  • 1 grillplaat of koekenpan
  • 1 vel bakpapier
  • 1 spatel

Ingrediënten
  

Burgers

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat in plakjes
  • augurk in plakjes
  • ui dun gesneden
  • zout en peper

Saus

  • 60 gram mayonaise
  • 15 gram sriracha
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder meer of minder
  • 1 scheutje limoensap
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

Burgers

  • Verwarm je koekenpan of grillplaat op een hoge temperatuur. Terwijl je wacht, verdeel het gehakt in vier gelijke delen van ongeveer 100 gram per stuk. Rol ze licht tot balletjes.
  • Leg een balletje gehakt op de hete plaat en leg er een stuk bakpapier overheen. Gebruik de spatel om het gehakt stevig aan te drukken tot een platte schijf. Herhaal dit voor alle gehaktballetjes. Bestrooi de bovenkant met zout en peper.
  • Bak de burgers ongeveer 2-3 minuten of tot de onderkant goudbruin en krokant is. Draai ze dan om, plaats direct een plakje cheddar kaas op de al gebakken kant, en bak nog eens 2 minuten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze kort op de grillplaat of in de pan tot ze licht geroosterd zijn.
  • Begin met de onderste helft van het broodje, gevolgd door sla, tomaat, de smash burger met kaas, augurk, ui, pittige mayonaise, en eindig met de bovenkant van het broodje.

Saus

  • Doe alle ingrediënten van de saus in een kom en meng goed.