Verwarm je koekenpan of grillplaat op een hoge temperatuur. Terwijl je wacht, verdeel het gehakt in vier gelijke delen van ongeveer 100 gram per stuk. Rol ze licht tot balletjes.
Leg een balletje gehakt op de hete plaat en leg er een stuk bakpapier overheen. Gebruik de spatel om het gehakt stevig aan te drukken tot een platte schijf. Herhaal dit voor alle gehaktballetjes. Bestrooi de bovenkant met zout en peper.
Bak de burgers ongeveer 2-3 minuten of tot de onderkant goudbruin en krokant is. Draai ze dan om, plaats direct een plakje cheddar kaas op de al gebakken kant, en bak nog eens 2 minuten.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze kort op de grillplaat of in de pan tot ze licht geroosterd zijn.
Begin met de onderste helft van het broodje, gevolgd door sla, tomaat, de smash burger met kaas, augurk, ui, pittige mayonaise, en eindig met de bovenkant van het broodje.