Go Back
hamburger bijgerecht

Smashed potatoes met knoflook

Lekkere krokante smashed potatoes met een knoflook saus
Koken 15 minutes
Totaal 45 minutes
Soort burger bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1000 gr kruimige aardappel
  • 50 ml olijf olie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 5 gr peterselie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • knoflookpoeder

Instructies
 

  • Was de aardappels en doe ze in een ruime pan. Voeg water toe tot ze net onder staan en zet de pan op het vuur.
  • Breng aan de kook en kook de aardappel 10-15 met een snuf zout tot ze zacht zijn.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Mix de olijfolie met de knoflookpoeder, gerookte paprikepoeder, peper en wat zout in een kommetje. Hak de verse peterselie fijn en voeg deze toe. Mix nogmaals goed door elkaar.
  • Leg de gekookte aardappels op de bakplaat en druk ze plat met een glas. Bestrijk daarna het kruidenmengsel over de aardappels. Gebruik hiervoor een kwastje
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de aardappels in 25-30 minuten in de oven of tot ze goedbruin en knapperig zijn
  • Serveer de aardappels meteen met wat knoflooksaus