Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Truffel hamburger
Fabio
Recept uitprinten
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
Voor de hamburgers
600
gram
Rundergehakt
(bij voorkeur van hoge kwaliteit)
1
Ei
2
Teentjes knoflook
(fijn gehakt)
1
eetlepel
Mosterd
1
eetlepel
Worcestershire saus
Zout en peper
2
eetlepels
Truffelolie
Voor de toppings
4
Hamburgerbroodjes
100
gram
Truffelmayonaise
4
plakjes
Oude kaas of truffelkaas
100
gram
Rucola
8
plakjes
Gebakken portobello of champignons
1
Kleine rode ui
(in dunne ringen gesneden)
Voor het serveren
4
eetlepels
Boter
(om de broodjes te toasten)
Verse truffel rasp
(optioneel, voor extra luxe)
Instructies
Bereiding voor de hamburgers
Meng het gehakt, ei, knoflook, mosterd, Worcestershire saus, truffelolie, zout en peper in een kom.
Kneed goed door tot alles is gemengd en vorm 4 gelijke hamburgers.
Dek af en laat 30 minuten in de koelkast rusten, zodat de smaken intrekken
Bak de hamburgers
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de hamburgers 3-4 minuten per kant (afhankelijk van hoe gaar je ze wilt)
Leg in de laatste minuut een plak kaas op de hamburgers zodat deze smelt.
Bereid de toppings
Bak de portobello of champignons in een beetje olijfolie tot ze goudbruin en zacht zijn.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkant in een pan met boter tot ze licht krokant zijn.
Stel de hamburgers samen
Besmeer de onderste helft van elk broodje met truffelmayonaise.
Leg hierop een handje rucola, gevolgd door de hamburger met gesmolten kaas.
Voeg de gebakken champignons en rode ui toe.
Besmeer de bovenste helft van het broodje met extra truffelmayonaise en leg deze er bovenop.
Serveer en genieten
Serveer direct, eventueel met een beetje geraspte verse truffel bovenop voor een extra luxe touch. Combineer met frietjes of een frisse salade.