Go Back

Truffel hamburger

Fabio
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de hamburgers

  • 600 gram Rundergehakt (bij voorkeur van hoge kwaliteit)
  • 1 Ei
  • 2 Teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels Truffelolie

Voor de toppings

  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 100 gram Truffelmayonaise
  • 4 plakjes Oude kaas of truffelkaas
  • 100 gram Rucola
  • 8 plakjes Gebakken portobello of champignons
  • 1 Kleine rode ui (in dunne ringen gesneden)

Voor het serveren

  • 4 eetlepels Boter (om de broodjes te toasten)
  • Verse truffel rasp (optioneel, voor extra luxe)

Instructies
 

Bereiding voor de hamburgers

  • Meng het gehakt, ei, knoflook, mosterd, Worcestershire saus, truffelolie, zout en peper in een kom.
  • Kneed goed door tot alles is gemengd en vorm 4 gelijke hamburgers.
  • Dek af en laat 30 minuten in de koelkast rusten, zodat de smaken intrekken

Bak de hamburgers

  • Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de hamburgers 3-4 minuten per kant (afhankelijk van hoe gaar je ze wilt)
  • Leg in de laatste minuut een plak kaas op de hamburgers zodat deze smelt.

Bereid de toppings

  • Bak de portobello of champignons in een beetje olijfolie tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkant in een pan met boter tot ze licht krokant zijn.

Stel de hamburgers samen

  • Besmeer de onderste helft van elk broodje met truffelmayonaise.
  • Leg hierop een handje rucola, gevolgd door de hamburger met gesmolten kaas.
  • Voeg de gebakken champignons en rode ui toe.
  • Besmeer de bovenste helft van het broodje met extra truffelmayonaise en leg deze er bovenop.

Serveer en genieten

  • Serveer direct, eventueel met een beetje geraspte verse truffel bovenop voor een extra luxe touch. Combineer met frietjes of een frisse salade.