Begin met het maken van de burgers. Spoel de zwarte bonen af en laat deze uitlekken
Voeg de maïs toe aan de geprakte bonen en meng het goed door elkaar.
Snijd de rode ui en knoflook fijn. Snijd ook de peterselie fijn. Houd van de ui, knoflook een peterselie een klein beetje apart voor in de saus
Voeg de fijngesneden rode ui, knoflook, peterselie, komijnpoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Voeg de havermout toe aan het mengsel en roer goed door, zodat het mengsel stevig genoeg is om burgers van te vormen. Voeg wat extra havermout toe als het mengsel te nat is.
Verdeel het mengsel in vier porties en vorm er burgers van. Druk ze een beetje plat met je handen.
Verhit wat olie of boter in een pan en bak de burgers in circa 8 minuten mooi bruin.
Snijd de broodjes open en leg de burger erop. Leg een handje rucola op de onderste helft van elk broodje. Leg de gebakken burger erop en garneer met plakjes tomaat en wat limoensap.