Go Back

Vegatarische barbecue burgers

Heerlijke zelfgemaakte vega burgers van kikkererwten en barbecuesaus, plus een lekkere maar simpele komkommersalade
Totaal 45 minutes
Soort burger Hoofdgerecht
Porties 4 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr kikkererwten
  • 2 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el barbecuesaus
  • 6 el bloem
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • snufje peper en zout
  • 4 hamburger broodjes
  • barbecuessaus
  • sla
  • wortel
  • tomaat

komkommersalade

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • halve komkommer
  • 2 el verse bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies
 

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekker
  • Snij de ui en knoflook fijn
  • Verhit een pan op het vuur en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn
  • Doe de kikkererwten in een kom en gebruik een vork om deze te prakken. Je kan ook een blender of staafmixer gebruiken. Ze hoeven niet fijn dus als er nog een paar grove stukken in zitten is dat geen probleem
  • Voeg de ui en knoflook bij de kikkererwten in samen met 2 el barbecuesaus, de bloem, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Meng dit tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan de kant
  • Snijd de komkommer in fijne plakjes, dit kan ook door middel van een kaasschaaf
  • Snijd de bieslook fijn
  • Meng dit samen in een kom samen met de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook poeder een een snufje zout. Als dit goed gemengd is zet je hem weer even in de koelkast met doek er over.
  • Vorm 4 burgers van het kikkererwt mengsel en bak deze in een pan met olie of boter tot ze aan beide kanten bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat ze zo'n 10 minuten op het vuur taan om de binnenkant te laten garen.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer wat barbecuesaus op de broodjes. Belg de broodjes daarna met de burger, komkommersalade, sla en plakjes van de tomaat en wortel.