Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekker
Snij de ui en knoflook fijn
Verhit een pan op het vuur en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn
Doe de kikkererwten in een kom en gebruik een vork om deze te prakken. Je kan ook een blender of staafmixer gebruiken. Ze hoeven niet fijn dus als er nog een paar grove stukken in zitten is dat geen probleem
Voeg de ui en knoflook bij de kikkererwten in samen met 2 el barbecuesaus, de bloem, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Meng dit tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan de kant
Snijd de komkommer in fijne plakjes, dit kan ook door middel van een kaasschaaf
Snijd de bieslook fijn
Meng dit samen in een kom samen met de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook poeder een een snufje zout. Als dit goed gemengd is zet je hem weer even in de koelkast met doek er over.
Vorm 4 burgers van het kikkererwt mengsel en bak deze in een pan met olie of boter tot ze aan beide kanten bruin zijn.
Zet het vuur laag en laat ze zo'n 10 minuten op het vuur taan om de binnenkant te laten garen.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer wat barbecuesaus op de broodjes. Belg de broodjes daarna met de burger, komkommersalade, sla en plakjes van de tomaat en wortel.