Go Back
Zalmburger

Zalmburger

Makkelijk maar enorm lekker recept voor een zalmburger met en zelf gemaakte frisse mayonaise
Voorbereiding 10 minutes
Koken 20 minutes
Totaal 30 minutes
Soort burger Hoofdgerecht
Porties 4 burgers

Ingrediënten
  

Voor de burgers

  • 600 gr zalm zonder vel en graatje
  • 100 gr panko
  • 2 eieren
  • 30 gr peterselie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2,5 el olijf olie
  • peper en zout

Voor de broodjes

  • 4 broodjes naar keuze
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui

Voor de saus

  • 6 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 el bieslook

Instructies
 

  • Snij de zalm in grove stukken en doe in een hakmolen of keukenmachine
  • Pulseer de zalm een paarkeer en voeg dan de overige ingrediënten toe, meng die goed door elkaar
  • Vorm hier 4 burgers van en leg deze in de koelkast om op te stijven
  • Ondertussen bereid je de broodje voor door de broodjes licht te grillen
  • Meng alle ingrediënten voor de saus
  • Snij de avocado en komkommer in dunne plakken
  • Besmeer de binnenkant van de broodje met de saus en haal de zalmburgers uit de koelkast
  • Verhit de olijf olie in een koekenpan en bak de zalmburgers in ca 3-5 minuten per kant gaar
  • Leg de burger op de broodjes en verdeel hierover de plakjes avocado, repen komkommer en de rode ui naar smaak. Eet smakelijk