zalmburger

Eens iets anders dan anders? Geen simpel zalm filet of een simpele burger? Dan is dit recept iets voor jou. De zalmburger is een burger waar niet veel mensen zo even aan denken, maar het is juist een burger die dus echt wel heel lekker is. Er wordt vaak vergeten hoe lekker een zalm burger wel niet kan zijn. Met de juiste saus, juiste toppings en de juiste kruiden kan dit in een echte favoriet veranderen. Met behulp van de bijvoorbeeld een lekkere visburger saus die je ook zelf kan maken natuurlijk, of één van de andere hamburger saus recepten.

Eenvoudig een zalmburger maken

Als mensen denken aan een visburger of een ander recept met vis, raken ze meteen in paniek. Mensen denken dan vaak dat het lastig is om een goed werkend recept met vis te krijgen. Dat is echter niet zo. Vis is over het algemeen niet heel ingewikkeld om klaar te maken, en dat geldt ook voor de zalmburger. Deze zalmburger is niet alleen makkelijk te maken maar is ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Ideaal dus als je niet veel tijd hebt om te koken, maar wel iets goeds en speciaals op tafel wilt zetten. Daarnaast is zalm goed te combineren met verschillende ingrediënten wat dus voor wat diversiteit zorgt.

Waar moet je op letten?

Tijdens het bereiden van de zalm zijn er een paar dingen waar je op moet letten, zoals de kwaliteit van de zalm. Zoek een stuk uit dat een mooie kleur heeft. Hoe lichter van kleur, hoe beter de smaak. Als je het perfecte stukje zalm hebt, is het tijd om te beslissen welke kruiden je wilt gebruiken voor het maken van de zalmburger. Er zijn een aantal kruiden die goed te combineren zijn met zalm, zoals:

  1. Dille
  2. Tijm
  3. Peterselie
  4. Kervel
  5. Dragon
  6. Oregano

Maar ook kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout en meer kunnen samen met een van de zes hoofdkruiden worden gebruikt. Net als met saus, hamburgerbroodjes en hamburger toppings zijn kruiden erg divers. Het hangt af van je smaakvoorkeur.

zalmburger

Maak de zalmburger af

Om je zalmburger compleet te maken, moet je ook denken aan dingen zoals de toppings en een goed broodje. Vooral de toppings zijn erg belangrijk. Als je rondkijkt, zie je vaak dezelfde toppings die goed bij zalm passen. Bij zalm kiezen mensen vaak voor frisse groenten, zoals komkommer, paprika, champignons, prei, witlof en nog veel meer. Alleen zijn deze niet altijd geschikt voor op een burger. Daarom kan het lastig zijn om goede toppings te vinden. Hier zijn een paar echte aanraders op het gebied van toppings bij een zalmburger:

 

  • Gebakken prei kun je direct bij de zalm doen, in de burger of tussen de burger en de saus.
  • Komkommer, in dunne plakjes, om de burger niet te dik te maken.
  • Dunne plakjes avocado, omdat de smaak en structuur goed passen bij zalm en een burger.
  • Rode ui, die iets voller van smaak is dan een gewone gele ui. Dat kleine smaakverschil maakt het perfect voor bij de zalm.
Zalmburger

Zalmburger

Makkelijk maar enorm lekker recept voor een zalmburger met en zelf gemaakte frisse mayonaise
Voorbereiding 10 minutes
Koken 20 minutes
Totaal 30 minutes
Soort burger Hoofdgerecht
Porties 4 burgers

Ingrediënten
  

Voor de burgers

  • 600 gr zalm zonder vel en graatje
  • 100 gr panko
  • 2 eieren
  • 30 gr peterselie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2,5 el olijf olie
  • peper en zout

Voor de broodjes

  • 4 broodjes naar keuze
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui

Voor de saus

  • 6 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 el bieslook

Instructies
 

  • Snij de zalm in grove stukken en doe in een hakmolen of keukenmachine
  • Pulseer de zalm een paarkeer en voeg dan de overige ingrediënten toe, meng die goed door elkaar
  • Vorm hier 4 burgers van en leg deze in de koelkast om op te stijven
  • Ondertussen bereid je de broodje voor door de broodjes licht te grillen
  • Meng alle ingrediënten voor de saus
  • Snij de avocado en komkommer in dunne plakken
  • Besmeer de binnenkant van de broodje met de saus en haal de zalmburgers uit de koelkast
  • Verhit de olijf olie in een koekenpan en bak de zalmburgers in ca 3-5 minuten per kant gaar
  • Leg de burger op de broodjes en verdeel hierover de plakjes avocado, repen komkommer en de rode ui naar smaak. Eet smakelijk

By Navy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recept beoordeling